Śniadania dla IO bez pieczywa

Jogurtowy omlet z borówkami

Jogurtowy omlet z borówkami

Składniki: 2 jajka 50g jogurtu greckiego 50g świeżych borówek 1 łyżeczka oleju kokosowego Szczypta soli Instrukcje: W misce ubij jajka i wymieszaj z jogurtem. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wlej mieszankę jajeczną na patelnię. Gdy jajka zaczną ścinać się z boków, dodaj borówki na wierzch. Smaż na średnim ogniu do momentu, gdy omlet będzie gotowy. Posól do smaku i podawaj. Makro i kalorie: Białko: 18g Tłuszcz: 15g Węglowodany: 8g Kalorie: 240 Czas wykonania: 10 minut

Jogurt z awokado i krewetkami

Jogurt z awokado i krewetkami

Składniki: 150g jogurtu naturalnego 1/2 awokado, pokrojonego w kostkę 50g krewetek, ugotowanych i obranych Sól i pieprz do smaku Kilka kropli soku z limonki Instrukcje: W misce umieść jogurt. Dodaj pokrojone w kostkę awokado. Dodaj ugotowane krewetki. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Delikatnie wymieszaj i podawaj. Makro i kalorie: Białko: 16g Tłuszcz: 10g Węglowodany: 10g Kalorie: 200 Czas wykonania: 10 minut