Batony pistacjowo malinowe z ProShape
Składniki:
100 g orzechów nerkowca
70 g pistacji
Starta skórka z 1 pomarańczy
8 daktyli
150 g malin
250 g jogurtu greckiego
2 miarki waniliowego ProShape
10 g rozdrobnionych pistacji do dekoracji
Sposób przygotowania:
Nerkowce, pistacje i skórkę z pomarańczy rozdrobnij. Następnie dodaj 3 łyżki oleju kokosowego, daktyle i wszystko razem zblenduj. Uzyskaną masę wyłóż na papier do pieczenia i uformuj prostokątny spód o wymiarach ok 20 x 30 cm, delikatnie ugnieć dłońmi i odstaw na bok.
Maliny, jogurt i ProShape zblenduj i uzyskaną masę wyłóż na wcześniej przygotowany spód. Całość włóż do zamrażarki na min 20 min.
Po wyjęciu udekoruj pistacjami i pokrój na porcje 😋
Smacznego! 💕