Omlet ze szparagami, papryką i pieczarkami
Składniki :
2 jaja
5 szparagów zielonych
5 pieczarek
1 papryka
Sól kłodawska
Pieprz czarny
Łyżeczka masła
Przygotowanie :
Szparagi odetnij na 1/3 wysokości od dołu. Pieczarki obierz i pokrój w plasterki.
Paprykę umyj i pokrój w kostkę.
Warzywa i grzyby ugotuj na parze lub wrzuć na patelnię, nalej wody do wysokości szparagów, posól i duś pod przykryciem, aż będą miękkie.
Następnie zdejmij szparagi, paprykę i pieczarki z patelni.
Na patelni rozpuść łyżeczkę masła.
Jajka ubij z solą i pieprzem i wlej na patelnię. Na jajkach połóż szparagi, paprykę i pieczarki. Smaż pod przykryciem, aż omlet się zetnie. Podawaj gorący.
Smacznego!