Pieczone udko z królika z surówką z kapusty i marchewki
Składniki:
– 100 g mięsa z królika
– ¼ małej główki kapusty białej
– 1 marchewka
– ½ pęczka koperku
– garść kiełków brokuła
– sól kłodawska
– pieprz świeżo mielony
– 1 ząbek czosnku
– papryka słodka
– papryka ostra
– łyżeczka oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Mięso z królika przypraw solą, pieprzem, papryką i natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni około półtorej godziny.
Kapustę drobno poszatkuj. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Koperek drobno posiekaj.
Do miski wsyp kapustę, marchewkę, kiełki brokuła oraz koperek.
Przypraw solą i pieprzem, polej oliwą z oliwek, wymieszaj do połączenia składników.
Wyłóż na talerz upieczonego królika i surówkę.
Smacznego 💕