Potrawka z indyka w warzywach

Potrawka z indyka w warzywach

Potrawka z indyka w warzywach

Składniki:
100g piersi z indyka
0,5 bakłażana
1 żółta papryka
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
garść świeżej bazylii
1 ząbek czosnku
0,5 cebuli
1 szklanka passaty pomidorowej
0,5 szklanki wody
2 łyżki oliwy z oliwek
listek laurowy
2 ziela angielskie
sól, pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy, dodaj pokorojonego w kostkę indyka, dopraw solą i pieprzem i duś przez kilka minut i odstaw na bok. Następnie rozgrzej kolejną łyżkę oliwy, dodaj czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę, papryki i bakłażana, podduś chwilkę. Następnie połącz wszystko, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, passatę, bazylię i duś dalej pod przykryciem do miękkości.

Smacznego!

Zostaw odpowiedź

Aby opublikować komentarz, musisz być zalogowany.