Roladki z indyka ze szpinakiem
Składniki:
100g fileta z indyka
Duża garść świeżego szpinaku baby
1 łyżeczka parmezanu
Ząbek czosnku
Łyżeczka masła
Sól, pieprz, czosnek granulowany
1 Marchewka
1/2 jabłka
1/2 cytryny
Przygotowanie:
Filet z indyka rozbij na cienki kotlety, posyp z dwóch stron solą, pieprzem i czosnkiem. W międzyczasie na patelni rozpuść masło, lekko podsmaż rozdrobniony ząbek czosnku. Dodaj szpinak i odrobinę wody. Duś szpinak do miękkości i odparowania wody. Jak szpinak będzie gotowy, wyłóż go na indyka i posyp odrobiną parmezanu, zawiń w roladki, "zepnij" wykałaczkami.
Włóż do naczynia żaroodpornego i przykryj folią aluminiową. Piecz 30 min w 180°C na termoobiegu.
Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.
Smacznego ❤️