Ryba z piekarnika ze szpinakiem i brokułami
Składniki:
100 g dorsza lub mintaja (filet)
Kilka różyczek brokuła
2 garści świeżego szpinaku
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
sok wyciśnięty z cytryny
rozmaryn
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Rybę dokładnie umyj, dopraw solą, pieprzem oraz rozmarynem, a następnie skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
Tak przygotowanego fileta odstaw na bok.
Na patelnię wrzuć liście szpinaku i rozgniecione ząbki czosnku oraz skrop oliwą z oliwek.
Rybę wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 min na 180 stopni.
Świeże różyczki brokuła ugotuj na parze.
2 minuty przed wyciągnięciem ryby z piekarnika dodaj do niej szpinak i brokuł.
Smacznego 🌺