Sałatka z krewetkami i arbuzem

Sałatka z krewetkami i arbuzem

Sałatka z krewetkami i arbuzem

Składniki:
100 g krewetek (waga po smażeniu)
2 ząbki czosnku
3 plasterki papryczki chili
15 g natki świeżej kolendry
200 g arbuza
Garść rukoli
Garść prażonych nasion słonecznika
Sok ze świeżo wyciśniętej połówki limonki

Sposób przygotowania:
Kolendrę posiekaj. Rozpuść masło na dużym ogniu, wrzuć na 20 s. plasterki czosnku, wlej sok z limonki, dodaj chili i wrzuć krewetki. Smaż na silnym ogniu 3 minuty (nie dłużej, bo krewetki stwardnieją i stracą jędrność). Na koniec wsyp kolendrę i smaż jeszcze 30 s.
Na talerzu wyłóż sałatę, pokrojonego w kostkę arbuza, usmażone krewetki. Całość posyp słonecznikiem.

Smacznego 💚

Zostaw odpowiedź

Aby opublikować komentarz, musisz być zalogowany.