Sałatka z mango i kaczki
Składniki:
Kaczka 100-120g ( po upieczeniu)
1/4 mango pokroić w kostkę
Limonka ( 5 filetów , wycisnąć1/2)- do wyboru jedna z propozycji.
5 pomidorków koktajlowych
10 listków mięty
1/2 czerwonej cebuli
Mix sałat, garść lodowej, rucoli, roszponki.
Oliwa
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik na 180*
Kaczkę posyp z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem oraz majerankiem. Smaż na maśle klarowanym, gdy tylko się zrumieni skórka odwróć na druga stronę
(Smaż od zimniej patelni).
Natnij skórę na kratkę – uważaj, żeby nie naciąć mięsa.
Włóż do piekarnika na ok. 15-20 minut, sprawdzaj, by nie była zbyt sucha.
Smacznego