Sałatka z tofu i bakłażanem

Sałatka z tofu i bakłażanem

Sałatka z tofu i bakłażanem

Składniki:
100 g tofu wędzone
1/2 bakłażana
Garść sałaty lodowej
Garść świeżego szpinaku
6 pomidorków koktajlowych
Łyżka łuskanych ziaren słonecznika
Sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Bakłażan umyj i pokrój w plastry, skropl oliwą z oliwek, oprósz solą i pieprzem, a następnie grilluj na grillu elektrycznym lub na patelni grillowej.
Tofu pokrój w kostkę.
Słonecznik przyrumień na suchej patelni.
Pomidorki umyj i przekrój na pół.
Sałatę porwij na mniejsze kawałki.
Na talerz wyłóż: sałatę, szpinak, pomidorki, bakłażan, tofu, na koniec posyp uprażonym słonecznikiem.

Smacznego ❤️

Zostaw odpowiedź

Aby opublikować komentarz, musisz być zalogowany.