Szarpany indyk z fasolką

Szarpany indyk z fasolką

Szarpany indyk z fasolką

Mięso gotowane z indyka 100g
Fasolka szparagowa 300g
3 szt średniej wielkości pieczarek lub innych grzybów (ja użyłam boczniaków)
Curry
Czerwona papryka mielona
Sól Kłodawska
dwie łyżki masła klarowanego

Dekoracja:
3 rzodkiewki
koperek

Wykonanie:
Gotowane mięso porwij, następnie wyłóż na rozgrzaną patelnie z masłem. Chwilę przesmaż. Następnie mięso przełóż na talerz.
Na patelnię wrzuć pokrojone grzyby, smaż przez 10 min, dodaj mięso i dopraw do smaku solą, curry, papryką czerwoną.
Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie.

Na talerz nałoż fasolkę, następnie indyka z pieczarkami. Posyp obficie koperkiem i przystrój rzodkiewką.

Smacznego ❤️

Zostaw odpowiedź

Aby opublikować komentarz, musisz być zalogowany.