Zielone roladki

Zielone roladki

Zielone roladki

Składniki:
100 gram łososia
garść sałaty
7 pomidorków koktajlowych
1 mała cukinia
2 łyżki oleju lnianego
troszkę octu jabłkowego
sól i pieprz do smaku

Do sosu koperkowego:
4 łyżki jogurtu
1 ząbek czosnku
garść koperku
sól i pieprz

Wykonanie:
Do jogurtu dodaj ząbek wyciśniętego czosnku, posiekany koperek, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko i odstaw.

Cukinię pokrój wzdłuż na bardzo cienkie długie plastry – możesz użyć metalowej obieraczki do warzyw.
Ułóż na niej plasterek łososia, potem polej sosem koperkowym. Zwiń w ruloniki i ułóż na talerzu. Pomidorki umyj i pokrój na połowy.
Sałatę umyj, polej olejem, octem, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.

Smacznego 💕

Zostaw odpowiedź

Aby opublikować komentarz, musisz być zalogowany.