Zielone roladki
Składniki:
100 gram łososia
garść sałaty
7 pomidorków koktajlowych
1 mała cukinia
2 łyżki oleju lnianego
troszkę octu jabłkowego
sól i pieprz do smaku
Do sosu koperkowego:
4 łyżki jogurtu
1 ząbek czosnku
garść koperku
sól i pieprz
Wykonanie:
Do jogurtu dodaj ząbek wyciśniętego czosnku, posiekany koperek, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko i odstaw.
Cukinię pokrój wzdłuż na bardzo cienkie długie plastry – możesz użyć metalowej obieraczki do warzyw.
Ułóż na niej plasterek łososia, potem polej sosem koperkowym. Zwiń w ruloniki i ułóż na talerzu. Pomidorki umyj i pokrój na połowy.
Sałatę umyj, polej olejem, octem, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego 💕